Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Swami Vimalananda (1932-)

    

Swami Vimalanda incarneerde in dit leven als Nagaraj (ook Nagarajan) in het jaar 1932 in de plaats Chamarajanaga, Karnataka (toen Brits IndiŽ). als tiener was hij actief in de onafhankelijkheidsbeweging. Tegelijk echter had hij al een spirituele belangstelling en las hij o.a. de werken van Sri Ramakrishna en van Swami Vivekananda.

In het jaar 1953 ging hij in de Sivananda Ashram in Rishikesh wonen. Daar werd hij een leerling van Swami Sivananda. Hij beoefende er intensief yoga en meditatie en verzette daar ook enorm veel werk. Zo was hij secretaris van Swami Sivananda en later ook vele jaren van Swami Chidananda, tot deze zijn lichaam verliet in 2008.

Nagarajan werd in 1972 tot monnik (swami) gewijd door Swami Chidananda. Hij reisde een aantal keren mee met Chidananda en bezocht zo vele plaatsen in India, Europa, Amerika, Afrika en AziŽ. Daar nam Nagarajan de vele toespraken van Chidananda op op audio tape. Hij was een aantal keren in BelgiŽ en verbleef in 1973/74 zelfs een jaar in de ashram van Yoga Vedanta Aalst (toen in de Arbeidstraat).

Sinds 2008 is Swami Vimalananda secretaris-generaal van de Divine Life Society hoofdzetel in Rishikesh en van de Sivananda Ashram daar. Daar gaat hij, ondaks zijn hoge leeftijd, door met zijn spiritueel werk.

Citaat van Swami:'Unless you are good, you cannot do good to others.' ('Alleen als je het goede in jezelf hebt, kunt je het goede doorgeven aan anderen.')

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Zie Swami Sivananda.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Zie Swami Sivananda.

Boeken, DVD's, CD's: De boeken van Swami Chidananda zijn voor een groot deel het (compilatie)werk van Swami Vimalananda. (Video-)CD's: Gurudev Swami Sivanandaji Maharajen en Living Wisely in the World.

Websites: www.dlshq.org

Video's: Korte toespraak van Swami Vimalananda (begint op ong. 4.20 min)

   

 

tumblr site counter