Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

Swami Venkatesananda (1921-1982)

  

Swami Venkatesananda incarneerde op deze planeet op 29 december 1921 in Koil Venni (Tanjore district, Zuid India) en kreeg de naam Parthsarathy. Hij verliet deze aarde op 2 december 1982 in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Op twaalfjarige leeftijd las hij een boek van Swami Sivananda. Dit boek deed in hem een spirituele interesse openbloeien. Na zijn studies kreeg hij een hoge functie bij de Indiase (Brits koloniale) overheid. Ondertussen bracht Parthsarathy reeds een aantal bezoeken aan Sivananda en zijn ashram in Rishikesh. Op 8 september 1947 werd hij als monnik ingewijd door Swami Sivananda en kreeg de naam Swami Venkatesananda.

Venkatesananda was een zeer bekwaam en actief werker. Ondermeer in de administratie van de Sivananda Ashram had hij een centrale functie. Hij schreef toen ook een biografie over zijn leraar:'Gurudev Sivananda'. Op verzoek van vele spirituele zoekers van over de hele wereld (en met de zegen van zijn guru Sivananda) verliet hij in 1961 de Sivananda Ashram en van dan reisde hij naar en verbleef hij in heel wat landen: diverse landen in Europa (o.a. BelgiŽ), maar ook Madagascar, Mauritius, Zuid-Afrika en AustraliŽ. In die landen hield hij voordrachten, gaf spirituele adviezen en hielp er spirituele centra en ashrams oprichten.

Swami Venkatesananda schreef ook meer dan 50 boeken. Hij vatte de leer van Sivananda samen in een 18-delige reeks: 'Complete Work of Swami Sivananda'. Swami Venkatesananda bracht vele duizenden uit Oost en West op het spirituele pad.

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: De Sivananda Ashram in Beaconsfield, in de staat Western Australia (AustraliŽ) werd opgericht door Swami Venkatesananda. Ananda Kutir Ashrama in Zuid Afrika is geÔnspireerd door het werk van Swami Venkatesananda en Swami Sivananda. Deze ashram wordt geleid door Moeder Sri Yogeshwari en Swami Parvathiananda.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): De Ananda Kutir Ashrama in Kaapstad, Zuid-Afrika heeft heel wat humanitaire projecten lopen in Zuid-Afrika.

Boeken, DVD's, CD's: Buddha Daily Readings, Insights And Inspirations, Raja Yoga Lectures, Yoga, Gurudev Sivananda

Websites: www.anandakutir.org.za , www.sivanandaashram.org , www.venkatesaya.com , www.swamivenkatesananda.org

Video's: Swami Venkatesananda talks to J. Krishnamurti 1969  ,

 

   

 

tumblr site counter