Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Shirdi Sai Baba ( 1838 - 1918)

    

Shirdi Sai Baba (ook Shirdi ke Sai Baba) incarneerde op 28 september 1838 (waarschijnlijk) in het dorp Pathri (in de staat Maharashtra, India) en verliet deze aarde op 15 oktober 1918 in Shirdi (Maharashtra, India). Zijn echte naam is niet bekend. Sai is een Perzische titel die gegeven wordt aan wijzen, heiligen, yogi's, enz. Baba betekent 'vader'. Shirdi is de plaats waar hij jaren verbleef.

Over zijn jeugd is weinig bekend. Sommigen zeggen dat zijn ouders hindoe brahmanen waren en dat hij grotendeels werd opgevoed door een moslim wijze (fakir). In zijn zestiende levensjaar trok hij naar de plaats Shirdi, waar hij veel mediteerde, vooral gezeten onder een Niemboom. Na een tijd verliet hij Shirdi en keerde pas een aantal jaren terug om er dan voor de rest van dat leven te blijven. Mettertijd werd hij meer en meer bekend  en gerespecteerd - zowel door hindoes als door moslims - als authentieke wijze. Shirdi Sai Baba was ook uitzonderlijk paranormaal begaaft en genas ook diverse mensen op deze wijze.

De essentie van zijn benadering is dat we in onszelf tolerantie, liefde en mededogen moeten ontwikkelen en dit vervolgens uitdragen naar iedereen en alles. Deze wijze en avatar is nog steeds heel geliefd in India en ook meer en meer daarbuiten. Acht jaar nadat hij deze aarde verliet incarneerde hij opnieuw (in 1926) als Satya Sai Baba.

Citaat van Shirdi Sai Baba: 'Whatever creature comes to you, human or otherwise, treat it with consideration.' (Heb begrip voor alle wezens die je tegenkomt - menselijke of andere.')

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Shri Saibaba Sansthan Trust heeft een school en beheert ook de Shri Saibaba Samadhi Temple.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): de Shri Saibaba Sansthan Trust in Shirdi heeft diverse humanitaire projecten lopen, waaronder een hospitaal, waterprojecten en plattelandsontwikkeling.

Boeken, DVD's, CD's: Boeken over Shirdi Sai Baba: Sai Baba (door Vijaya Kumar), The life and teachings Sai Baba of Shirdi ( door antonio Rigopulos), Sai Baba: The saint of shirdi (door Mani Sahukar), enz. Films: zie hieronder.

Websiteswww.shrisaibabasansthan.org

Video's: Shirdi Saibaba - Biografische film. 
 

 

 

 

tumblr site counter