Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Sharada Devi (1853-1920)

  

Sharada Devi (ook Sarada Devi en Sharoda Devi) incarneerde in dit leven op 22 december 1853 in Jayrambati (Bengalen, Brits-IndiŽ) als Saradamani Mukhopadhyaya en verliet deze aarde weer op 20 juli 1920 in Calcutta (Bengalen, Bjrits-IndiŽ). Haar ouders waren arme brahmanen/boeren. Sharada leidde een heel eenvoudig plattelandsleven. Heel jong mediteerde ze al en had diverse mystieke en paranormale ervaringen.

Op 5-jarige leeftijd, zoals toen nog heel gebruikelijk was op het platteland, werd ze uitgehuwelijkt aan Ramakrishna. Ze bleef echter nog 13 jaren bij haar ouders en ging pas in 1872 bij hem wonen. Ramakrishna verbleef toen al in de Dakshineswar tempel in Calcutta, waar hij ook de functie van tempelpriester uitoefende.

Zoals haar man leidde ze een leven geheel gewijd aan meditatie en spiritualiteit. Ze hielp hem ook bij het geven van adviezen aan de vele bezoekers en leerlingen die de grote mysticus kwamen opzoeken. Nadat Ramakrishna deze wereld had verlaten zou ze nog 34 jaar lang de beweging leiden die rond Ramakrishna was gegroeid. Ze had ook een aantal persoonlijke leerlingen, waaronder de Britse Sister Nivedita de bekendste was.

Citaat van Sharada Devi: 'I am the mother of the wicked, as I am the mother of the virtuous. Never fear. Whenever you are in distress, just say to yourself 'I have a mother.' (Ik ben zowel de moeder van de misdadiger als van de deugdzame. Wees nooit bang. Als je in nood bent, zeg dan tegen jezelf: 'Ik heb een moeder').

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Zie Ramakrishna

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Zie Ramakrishna

Boeken, DVD's, CD's: 'The Gospel of the Holy Mother, Sri Sarada Devi', 'Sri Sarada Devi: A Biography in Pictures'

Websites: www.belurmath.org , www.advaitaashrama.orgwww.ramakrishna.us

Video's: Sri Sarada Devi Maa

 

 

 

tumblr site counter