Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

    

 

Satya Sai Baba (1926 - 2011)

    

Satya Sai Baba (ook Sathya Sai Baba) incarneerde op deze aarde als Sathyanarayana Raju in het plaatsje Puttaparthi (in het zuiden van India) op 23 november 1926 en verliet deze wereld terug op 14 april 2011 (ook in Puttaparthi). Zijn ouders, Pedavenkappa Raju en Easwaramma, waren arme boeren. Sathyanarayana groeide dus op in een zeer eenvoudige omgeving. Op 8 maart 1940 werd hij door een schorpioen gestoken, waardoor hij gedurend vele uren bewusteloos was. Toen hij ontwaakte was hij fundamenteel veranderd en begon hij paranormale gaven te manifesteren, zoals het materialiseren van voedsel, telepathie en helderziendheid.

Een tijd later verklaarde hij de re´ncarnatie te zijn van een andere Indiase mysticus Shirdi Sai Baba. Deze bewering werd in het begin door velen met groot scepticisme onthaald, maar de jonge Sathyanarayana kond zijn beweringen staven door zeer persoonlijke details te vertellen over het leven van Shirdi Sai Baba. Deze details en voorvallen werden door personen die Shirdi Sai Baba nog gekend hadden tijdens zijn (vorige) leven volledig bevestigd.

De leer van Satya Sai Baba (zoals hij later genoemd werd) is vooral gebaseerd op toewijding, mededogen en dienstbaarheid. Hij bracht dit in de praktijk door dag en nacht te dienste te staan van de mensheid, door zijn spirituele raadgevingen en door zijn tientallen humanitaire projecten. Door de meeste van zijn leerlingen (en miljoenen anderen) wordt Sathya Sai Baba gezien als een Avatar, dwz een incarnatie van een zeer hoge astrale meester en/of van de Kosmische Intelligentie.

Citaat:' I have come to light the lamp of love in your hearts, to see that it shines day by day with added lustre'. ('I ben gekomen om de lamp van liefde te ontsteken in jullie harten en ervoor te zorgen dat die, dag na dag, met meer luister brandt').

Sai Baba is ook bekend vanwege zijn vele 'wonderen'. Hij materialiseerde dagelijks (voor de ogen van duizenden getuigen) uit het 'niets' grote hoeveelheden 'vibhuti' ('heilige as', die in het hindoe´sme een grote rituele betekenis heeft). Maar ook materialiseerde hij ringen, halskettingen, foto's, grote en kleine beelden, voedsel (in o.a. grote hoeveelheden), zoetigheden, fruit, enz. Verder was hij helderziend, telepathisch begaafd en in staat tot astraal reizen en bi-locatie (op 2 plaatsen tegelijk zijn). Deze paranormale gebeurtenissen werden door honderden getuigen waargenomen en bevestigd. Onder hen waren diverse wetenschappers, zoals bijvoorbeeld professor Erlendur Haraldsson, die hierover een boek schreef: 'Miracles Are My Visiting Cards.

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: In India zijn er 3 ashrams, door Sathya Sai Baba opgericht: de Prasanthi Nilayam, in Puttaparthy, Andra Pradesh, Brindavan, in Whitefield (Bangalore), en Kodai Kanal, in zuid India. Er zijn heel wat Sai Baba lagere en middelbare scholen en er is ook de Sri Sathya Sai University. In het buitenland zijn er honderden Sai Baba-centra en -groepen.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Er lopen veel medische projecten die vertrokken zijn vanuit de visie (en initiatief) van Sai Baba, dat zijn de Sri Sathya Sai Medical Institutions in diverse steden in India, Afrika en elders: www.sssmt.org.in/pages/index.asp . Een omvangrijk project is het watervoorzieningsproject en er zijn (wereldwijd) de tientallen projecten gericht op steun aan de armen.

Boeken, DVD's, CD's: Koop deze online: http://www.srisathyasaibookcentre.org.uk/ . Enkele titels: A Catholic Priest Meets Sai Baba (M Mazzoleni), Sai Baba Man of Miracles (Howard Murphet), Miracles Are My Visiting Cards (Erlendur Haraldsson). In het Nederlands: Sai Baba (Howard Murphet), De avatar over zichzelf, Sathya Sai spreekt (3 delen), enz.

Websites: www.sathyasai.org , Sai Baba Verenigde Staten , Sathya Sai Organisatie BelgiŰ , Sathya Sai Baba Organisatie Nederland , Sai Baba UK

Video's: Sathya Sai Baba is Pure Love , Sai Baba materialiseert een ring (zeer duidelijke opname!) , Sai Baba materialiseert (grote hoeveelheid) vibhuti , Sai Baba projecten

 

 

tumblr site counter