Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Ramond Moody (1944 - )

   

Raymond Moody incarneerde in dit leven op 30 juni 1944 in Porterdale (Georgia, VS). Moody behaalde universitaire graden in de filosofie en de psychologie. Hij werkte ook als forensisch psychiater en was verbonden aan de universiteit van Nevada.

Door zijn werk kwam hij regelmatig in contact met mensen die vertelden over ervaringen tijdens uittredingen en het klinisch dood zijn. Hij begon een intense studie van de fenomenen. In de jaren 70 was hij het die de term 'near-death experience' of 'Bijna Dood Ervaring (BDE)' uitvond. Deze term wordt nu wereldwijd gebruikt. Door zijn inzet is nu ook het verschijnsel BDE overal bekend.

Het is ook Moody die de BDE duidelijk heeft omschreven. Hij heeft het in zijn boeken en toespraken ondermeer over de diverse ervaringen die mensen (kunnen) hebben tijdens de BDE. Dat zijn vaak: het waarnemen van de voorbije levensloop (de 'levensfilm'), de tunnelervaring, het waarnemen van een liefdevol licht of lichtwezen, het zien en communiceren met reeds overgegane vrienden en familieleden, enz.

Door zijn werk heeft hij duizenden mensen een juister beeld gegeven van wat de 'dood' is. Hij brengt hen daardoor ook bewust in contact met spiritualiteit en wijst ons erop dat de bedoeling van het leven is het goede te doen (o.a. mededogen te beoefenen) en spiritueel te groeien. Moody geeft ook regelmatig seminaries over deze onderwerpen.

Citaat van Raymond Moody: 'I have absolutely no fear of death. From my near-death research and my personal experiences, death is, in my judgment, simply a transition into another kind of reality.' ('Ik heb helemaal geen angst voor de dood. Door mijn onderzoek in Bijna Dood Ervaringen en mijn persoonlijke ervaringen kan ik zeggen dat de dood gewoon een overgang is naar een andere realiteit.')

 

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Via het Raymond Moody Institute geeft Dr Moody consulten, cursussen, seminaries en voordrachten.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Dr Moody ontving in 1988 (in Denemarken) de 'World Humanitarian Award'. Zijn hoofdbedoeling is de mensen erop te wijzen dat angst voor de dood totaal ongegrond is.

Boeken, DVD's, CD's: Engels: Life After Life, Life After Loss, Reflections Ond Life After Life. Nederlands: Leven na dit leven, Een blik in de eeeuwigheid, De tunnel en het licht.

Websites: raymondmoody.org , www.lifeafterlife.com

Video's: Dr. Raymond Moody Interview with Paul Perry , Raymond Moody: Life After Life (excerpt)

 

 

 

tumblr site counter