Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Ram Dass  (1931-)

 

Ram Dass incarneerde als Richard Alpert op 6 april 1931 in Newton (Boston, VS) in een invloedrijke joodse familie. Richard Alpert behaalde diverse graden aan een paae universiteiten, waaronder een doctoraat in de psychology aan de Stanford University. Hij gaf kort les aan de University of California, Berkeley en werd daarna professor aan de universiteit van Harvard.

Hij verdiende veel geld en was een door en door materialist. In Harvard ontmoette hij Timothy Leary, de bekende promotor van druggebruik. Ze werden goede collega's en (drug)vrienden. Alpert begon toen ook allerlei drugs te gebruiken en te promoten. In deze context werden beiden ontslagen in 1963.

In 1967 reisde Richard Alpert, samen met een aantal anderen, naar India. Daar ontmoette hij de grote wijze Neem Karoli Baba. Deze ontmoeting zou zijn leven radicaal veranderen. Hij zag af van alle druggebruik en begon zich te wijden aan spirituele zaken, yoga en meditatie. Neem Karoli Baba gaf hem de naam Ram Dass. Sindsdien wijdt hij zich tenvolle aan de verspreiding van spiritualiteit.

Zijn in 1971 uitgebrachte boek 'Be Here Now' werd een bestseller. Het bracht en brengt nog steeds tienduizenden westerlingen op het spirituele pad. Het bevat zijn (korte) levensverhaal, het verslag van zijn eerste ontmoetingen met Neem Karoli Baba en ook een aantal spirituele tips, raadgevingen en verhalen. Het wordt nog steeds herdrukt en er zijn nu reeds meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht.

Citaat van Ram Dass: 'As long as you have certain desires about how it ought to be you can't see how it is.' ('Zolang je bepaalde wensen hebt over hoe iets zou moeten zijn, zolang kun je niet zien hoe het werkelijk is')

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: De 'Love Serve Remember Foundation' en de 'Hanuman Foundation' zijn spiritueel-educatieve organisaties, opgericht door Ram Dass.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): In 1978 richtte Ram Dass, samen met Larry Brilliant en Wavy Gravy, de Seva Foundation op, een humanitaire organisatie.

Boeken, DVD's, CD's: (Remember) Be Here Now, Journey of Awakening: A Meditator's Guidebook, The Only Dance There Is, Be Love Now, enz

Websites: www.ramdass.org , hanumanfdn.org

Video's: Ram Dass - Love Serve Remember   , Ram Dass ~ Be Here Now  , Ram Dass on Suffering and Karma

 

 

 

tumblr site counter