Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Michael Newton  (1931-)

     

Michael Newton incarneerde op deze aarde op 9 december 1931 in Los Angeles (CaliforniŽ, VS). Als kind had hij een sterke band met de natuur en voelde hij al sterk dat hij 'iets belangrijks' ging doen voor de mensheid. Tijdens nachtelijke uittredingen had hij diverse keren contact met zijn astrale spirituele leraar, die hem aanmoedigde om zich mentaal voor te bereiden op zijn toekomstige taak.

Dr Michael Newton is psychotherapeut, gespecialiseerd hypnotherapeut en verbonden aan diverse instituten en instellingen. In de jaren 60, toen een aantal van zijn patiŽnten spontaan begonnen te vertellen over ervaringen in een vorig leven, was hij eer heel sceptisch en terughoudend. Mettertijd zag hij echter dat deze verhalen wel degelijk steek hielden, geschiedkundig klopten en ook een grote therapeutische waarde hadden.

Toen later zijn patiŽnten, onder hypnose, begonnen te vertellen over het leven tussen twee levens werd het beeld nog vollediger en nog indrukwekkenden. Newton drong meer en meer door tot de essentie: we leven eeuwig (de dood bestaat dus niet) en we gaan door een spirituele groei, die meerdere levens nodig heeft. Zo kwam hij uit op twee belangrijke eeuwige wetten: de wet van Karma en die (daarmee verbonden) van ReÔncarnatie.

Zijn boeken zijn niet alleen een heel waardevolle informatie over het leven na de dood, reÔncarnaitie, het leven in de parallelle (astrale) wereld, maar het zijn ook belangrijke inspiratiebronnen over spiritualiteit. De spirituele groei die we moeten meemaken vereist persoonlijke inzet, verantwoordelijkheid, maar ook mededogen en liefde voor alles en iedereen op deze planeet. Dit is de essentie van spiritualiteit zelf.

Citaat van Michael Newton: 'The recognition of these spiritual teachers brings people into the company of a warm, loving creative power. Through our guides, we become more acutely aware of the continuity of life and our identity as a soul.' (' De herkenning van deze spirituele leraars brengt mensen in het gezelschap van een liefhebbende, creatieve kracht. Door onze gidsen worden we vlug bewuster van de continuÔteit van ons leven en van onze identiteit als een ziel.')

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Het Newton Institute geeft adviezen en ook opleidingen in leven-tussen-leven hypnotherapie. Er zijn nu afdelingen in 22 landen, waaronder de VS, AustraliŽ en Groot-BrittanniŽ.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Een belangrijk deel van het werk van Dr. Michael Newton is gericht op de psychologische genezing van patiŽnten.

Boeken,DVD's, CD's: Engels: Journey of Souls: Case Studies of Life Between Lives, Destiny of Souls: New Case Studies of Life Between Lives, Life Between Lives Hypnotherapy. Nederlands: Reis der zielen. Zijn boeken zijn in meer dan 30 talen vertaald.

Websites: www.newtoninstitute.org , www.spiritualregression.org

Video's: Michael Newton- Past Life Therapy

 

 

 

tumblr site counter