Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Mellie Uyldert (1908-2009)

        

Mellie Uyldert incarneerde op deze aarde op 31 mei 1908 in Blaricum (NL) en verliet deze dimensie op 10 mei 2009 in Bilthoven (NL). Al van jongsaf is Mellie geÔnteresserd in spiritualiteit. Op haar 21 begint ze met de studie van astrologie. Daarnaast verdiept ze zich in spiritualiteit, geneeskrachtige kruiden, de helende werking van edelstenen, mystiek en nog heel wat meer.

Mellie Uyldert werd mettertijd een bekend figuur en een authoriteit op o.a. het vlak van astrologie, gezonde voeding en kruidengeneeskunde. Ze gaf persoonlijke adviezen, consulten, cursussen en voordrachten. In 1947 begon ze met de uitgave van het tijdschrift 'De Kaarsvlam', wat nog steeds bestaat. Het is al decennia een inspiratiebron voor velen in BelgiŽ en Nederland.

Ze gaf les aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen en in De Kosmos (Amsterdam). Mellie Uyldert schreef ook een tijdlang artikelen in het tijdschrift Onkruid en kwam meerdere keren op radio en TV. Haar vele boeken waren en zijn een grote schat aan informatie voor hen die zich begeven op het alternatieve en spirituele levenspad. Door haar voorbeeld en activitieiten bracht Mellie Uyldert tienduizenden Nederlanders, Belgen en anderen op het spirituele pad. Ze zorgde (en zorgt nog steeds) voor een menselijk tegengewicht in deze vaak onmenselijke, materialistische  en cynische wereld.

De Mellie Uyldert Stichting zet het werk van Mellie uyldert voort.

Citaat van Mellie Uyldert: 'Het gebruik van kruiden behoeft nu niet meer een zaak te zijn van intuÔtief aanvoelen of blind vertrouwen in een traditie of enkel afgaan op ervaring - wij weten nu ook, waarům wij zo dien en niet anders.' (uit: 'Lexicon der Geneeskruiden')

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: De Mellie Uyldert Sichting beheert het bezinningscentrum 'Oasis' (in Kalmthout, BelgiŽ). Daar worden cursussen, voordrachten en andere activiteiten gehouden. Adres:Oasis, Korte Heuvelstraat 49, 2920 Kalmthout  (BelgiŽ)

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Mellie Uyldert was een van de grote Europese pioniers in de ecologische bewustmaking.

Boeken: Mellie Uyldert schreef ruim dertig boeken. Dit zijn er enkele: De Taal der Kruiden, Astrologie (I, II en III), Genees U Zelf, Lexicon de Geneeskruiden, Verborgen Krachten de Edelstenen. enz. Veel van haar boeken werden ook in andere talen vertaald.

Websites: www.uyldert.nl

 

 

 

tumblr site counter