Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Jezus Christus  (0 - 80)

   

Jezus Christus incarneerde in het jaar 0. De westerse jaartelling begint immers bij zijn geboorte. Andere culturen hebben andere jaartellingen. Hij incarneerde in Bethlehem en verliet deze planeet in het jaar 80 in Kashmir, India. Zijn eerste levensjaren zijn in het Westen heel bekend en zijn te lezen in het Nieuwe Testament.

De periode tussen zijn 12e en 30e jaar zijn echter een blinde vlek voor vele westerlingen. Diverse bronnen zeggen dat hij in deze periode in de leer was bij een of meerdere spirituele meesters uit het (Verre) Oosten en toen in (o.a.) India verbleef. Zo vertoont de leer van Jezus christus grote gelijkenissen met het Boeddhisme, dat toen al 600 jaar bestond en een grote invloed had in heel het Oosten. Na deze spirituele opleiding keerde Jezus terug naar zijn geboorteland en begon aan zijn 'openbaar leven', waarin hij lezingen en persoonlijke adviezen gaf en er zich leerlingen rond hem verzamelden.

Op zijn 33e werd hij door de Romeinse overheid aan het kruis gebracht, waaraan hij NIET overleed. Daarvoor was de tijd te kort ('slechts' enkele uren). Hij werd van het kruis gehaald en daarna door zijn leerlingen verzorgd. Hij herstelde helemaal. Hierna trok (vluchtte) hij naar India, waar hij als grote spirituele leraar (onder de naam 'Issa') werd gewaardeerd. Hij bleef er actief tot z'n 80e levensjaar. Zijn graf bevindt zich in Kashmir, India. Ook Thomas, een van Jezus' leerlingen trok (in ong. het jaar 40) naar India, waar hij al een christelijke kerk opstartte. De Portugezen, die vele eeuwen later in India (ondermeer in Kerala) belandden, waren verbaasd daar reeds christelijke groepen en kerken aan te treffen.

Jezus was een van de grote spirituele leraren en wordt door zowel westerlingen als oosterlingen als Avatar beschouwd. Centraal in de visie van Jezus Christus staan ondermeer: mededogen, tolerantie en persoonlijke spirituele groei. Zoals een reeks andere grote spirituele leraars bezat Jezus diverse paranormale gaven ('siddhi's'): telepathie, helderziendheid, bi-locatie, paranormale geneeskracht, vermogen tot materialiseren, enz.

Citaat van Jezus Christus: 'Hoe groot is de liefde die de Vader ons betoond heeft! Wij worden kinderen van God genoemd, en we zijn het ook!'

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Er zijn heel wat kerken, kloosters en scholen, gebaseerd op de visie van Jezus.


Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Ook veel humanitaire initiatieven en organisaties vertrekken vanuit de visie van Jezus Christus.

Boeken, DVD's, CD's: Het Nieuwe Testament, De Nag Hammadi Schriften, The Missing Years Of Jesus, Jesus Lived in India, enz

Websites: www.stephen-knapp.com/visiting_the_grave_of_jesus_in_srinagar.htm , www.dlshq.org/saints/jesus.htm

Video's: Jesus was a Buddhist monk , Jesus in India - Beyond Belief Documentary

 

 

 

tumblr site counter