Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Franciscus van Assisi (1181 of '82-1226)

    

Franciscus van Assisi incarneerde op deze aarde als Giovanni Francesco di Bernardone in het jaar 1181 (mogelijk 1182) in de Pauselijke Staten (nu ItaliŽ) en verliet deze aarde weer op 3 oktober 1226 (Pauselijke Staten). Zijn vader was een rijke stoffenhandelaar en de jonge Francesco genoot tenvolle van het materialistische en oppervlakkige leven dat zijn stand en de rijkdom van zijn ouders hem bood. Later werd hij soldaat, maar juist in deze periode (1204), toen hij naar het front vertrok had hij een diepe spirituele ervaring die zijn kijk op het leven volledig veranderde. Hij gaf alle materiŽle rijkdom op en leefde van dan af tussen de armen.

Kenmerkend voor Francesco was, naast het mededogen voor zijn medemens, ook zijn liefde voor de dieren en de natuur. Zo sprak hij over 'broeder zon en zuster maan'. Hij werd vegetariŽr en dieren (tam en wild) voelden zich veilig in zijn aanwezigheid. Zoals sommige oosterse wijzen en yogi's dat kunnen (oa de Indiase wijze Ramana Maharshi) of ook het Franse meisje Tippi Degrť dat kan, sprak Franciscus met de dieren. Zo is bekend dat er op een bepaald moment er zich rond hem een hele boom vogels verzamelde en lange tijd bij hem bleef. In de stad Gubbio, waar Franciscus van Assisi een tijd woonde, was er een wolf die de hele streek terroriseerde en mens en dier aanviel. Francesco ontmoette de wolf, sprak met hem, en het dier ging aan zijn voeten liggen.

Francisco was, zoals alle grote wijzen, heel tolerant tegover andersdenkenden. Zo onderhield hij een zeer goed contact met de Islamwereld. Hij kreeg een aantal leerlingen rond zich en stichtte de Orde van de Franciscanen. Zijn bekendste leerling was wellicht Clara van Assisi, die later de Orde van Clara zou oprichten.

Franciscus van Assisi was, zoals vele grote spirituele leraars, paranormaal begaaft en op zijn lichaam manifesteerden zich ook de 'stigmata' (de bloedende wonden van Jezus van Nazareth). Deze grote mysticus en wijze wordt wereldwijd, bijvoorbeeld ook door de hindoes, als zeer hoogstaand gewaardeerd.

Citaat: ' Heer, maak me tot een instrument van uw vrede. Laat me liefde zaaien waar haat is, vergeving waar men elkaar kwetst, geloof waar twijfel is, hoop waar wanhoop is, licht waar duisternis heerst, vreugde waar droefheid is.' Dit is exact wat alle grote meesters en ook de astrale leraren ons meegeven.

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Diverse kloosters over de hele wereld zijn gebaseerd op de leer van Franciscus.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): De Orde van de Franciscanen heeft wereldwijd vele humaniteire projecten.

Boeken, DVD's, CD's: Over deze wijze zijn heel wat boeken geschreven. Dit zijn er enkele: The Stigmata of Francis of Assisi, We Saw Brother Francis, Saint Francis of Assisi, Francis the Incomparable Saint

Websites: http://www.dlshq.org/saints/francis.htm

Video's: Saint Francis of Assisi , Prayer of Saint Francis of Assisi

 

 

tumblr site counter