Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Elisabeth Haich (1897-1994)

   

Elisabeth Haich incarneerde op 20 maart 1897 in Boedapest (Hongarije) en verliet deze planeet op 31 juli 1994 in Ponte Tresa (Zwitserland). Ze groeide op in een artistiek milieu en ontwikkelde zich ook in die richting. Ze werd schilderes, beeldhouwster en gaf ook pianoconcerten. Daarnaast had ze van jongsaf aan al interesse voor het esoterische en het spirituele.

In Boedapest ontmoette ze Selvaraja Yesudian, de Indiase yogi, en in 1939 richtten ze samen -in het atelier van Elisabeth- een yogacentrum op. Tot in 1948 gingen ze door met het geven yoga-onderricht en lezingen over spiritualiteit. Toen moesten ze vluchten voor het oprukkende communisme en kwamen ze terecht in  Zwitserland. Eigenlijk wilden ze naar California, maar het lot besliste anders.

In Zwitserland gingen ze verder met hun spirituele werk. Ze richtten ook daar een aantal yogacentra op en schreven ook een reeks boeken. Het bekendste schreven ze samen: 'Sport en Yoga'. Dit boek werd een internationale bestseller en klassieker in de yoga-wereld.

Ze gingen beiden hun hele leven lang door met het geven van cursussen, seminaries en voordrachten over yoga, meditatie en spiritualiteit. Tijdens de seminaries stelde Elisabeth Haich vaak ook haar artistieke werken tentoon. Elisabeth Haich was een van de Europese yoga-pioniers en verrijkte daardoor het (spirituele) leven van vele duizenden.

Citaat van Elisabeth Haich: 'Sooner or later we must learn that the true reason for our sufferings is our abysmal lack of self-understanding and self-control.' (Vroeg of laat moeten we leren dat de echte reden voor het lijden ons reuzegrote gebrek aan zelf-begrip en zelf-controle is.)

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: In Zürich: de Yoga-Schule Yesudian/Haich'. Verder ook in  St. Gallen , Bern en in Tessin de Yoga-Sommerschule in Ponte Tresa.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Diverse Hach/Yesudian yogascholen geven specifieke cursussen gericht op lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Boeken, DVD's, CD's: 'Inwijding', 'Seksuele Kracht en Yoga' en samen met Selvaraja Yesudian 'Sport en Yoga'

Websites: Yesudian Yoga

Video's: Hatha Yoga nach Yesudian mit Rolf Victor Heim (Rolf Victor Heim is de belangrijkste leerling van Yesudian), Yesudian Yoga Osterseminar in Ponte Tresa

 

 

tumblr site counter