Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Edgar Mitchell (1930 - )

   

Edgar Dean Mitchell incarneerde op 17 september 1930 in Hereford (Texas, VS). Mitchell was actief in de Amerikaanse scoutsbeweging. Later studeerde hij o.a. aan het Carnegie Institute of Technology, werd piloot bij de Navy, behaalde een doctorsgraad in de aeronautica en de astronautica aan het MIT (Massachusetts Institute of Technology) en ging werken voor de NASA als astronaut.

Hij ging mee met de Apollo 14 vlucht naar de maan en werd (op 6 februari 1971) de zesde mens die het maanoppervlak betrad, in de Fra Mauro hoogland regio van de planeet. Tijdens de maanvlucht deed hij een aantal paranormale experimenten, o.a. in de telepathie. Bij zijn terugkeer naar de aarde had Edgar Mitchell een bovenbewuste, kosmische ervaring, die zijn leven grondig veranderde. Hij wist toen met zekerheid dat mens en aarde deel uitmaken van een 'universum van bewustzijn'.

In 1973 richtte hij daarom het Institute of Noetic Sciences op, waar ondermeer activiteiten plaatsvinden rond  meditatie, intu´tie, spiritualiteit, bewustijn, de mind-matter realiteit, de dood, maar ook gezondheid en genezing, fysica en parapsychologie. Mitchell is ook een van de (vele) astronauten die onomwonden het bestaan van buitenaarde wezens en UFO's erkent en bevestigt dat diverse regeringen hun bestaan kennen en bestuderen.

Citaat van Edgar Mitchell: 'There seems to be more to the universe than random, chaotic, purposeless movement of a collection of molecular particles.
On the return trip home, gazing through 240,000 miles of space toward the stars and the planet from which I had come, I suddenly experienced the universe as intelligent, loving, harmonious.' ('Het universum lijkt meer dan een willekeurige, chaotische en doelloze beweging van een hoop moleculen. Op de terugweg (van de maan), met 240.000 mijlen van ruimte tussen mij, de sterren en de planeet waar ik vandaan kwam, ervaarde ik plots het universum als intelligent, liefdevol en harmonieus.')

 

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Het IONS-instituut, in California, heeft het EarthRise Retreat Center, waar activiteiten, seminaries en retraites plaats vinden.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): De natuur en ecologie zijn twee centrale thema's in de activiteiten van het IONS.

Boeken, DVD's, CD's: The Way of the Explorer

Websites: www.noetic.org

Video's: IONS Overview , Edgar Mitchell on UFOs at Press Conference , Mindshift Institute Interviews Dr. Edgar Mitchell

 

 

 

 

tumblr site counter