Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Edgar Cayce (1877 - 1945)

   

Edgar Cayce (spreek uit als 'keesie') incarneerde in dit leven op 18 maart 1877 in Hopkinsville (in de staat Kentucky, VS) en verliet deze aarde op 3 januari 1945 in Virginia Beach (Virginia, VS). Zijn ouders waren Leslie Cayce en Carrie Cayce. Edgar was lange tijd lid van de christelijke groepering 'Disciples of Christ'. Ook later bleef hij Jezus van Nazareth als belangijk spiritueel leraar erkennen. Reeds op jonge leeftijd bleek Cayce ook mediamiek. Zo zag hij diverse (overleden) personen in hun astraal lichaam.

In een latere periode leerde hij zichzelf door middel van een meditatieve relaxatie-techniek in een trance-achtige toestand te brengen waarin hij in contact kwam met astrale gidsen, die hem informatie gaven over diverse (o.a.) medische en spirituele onderwerpen. In deze toestand gaf Edgar Cayce ook vele jaren zijn ondertussen bekende 'readings', over (en voor) personen, groepen, de toestand in de wereld, de toekomst, meditatie, vorige levens, enz. Naast zijn readings gaf hij ook persoonlijke adviezen en openbare toespraken.

In 1931 richtte Cayce de vereniging 'Association for Research and Enlightenment' (A.R.E.) op. Deze organizeerde zijn werk en ook zet ook nu verder wat hij begon. Door velen wordt Edgar Cayce gezien als een voorbereider van de 'Nieuwe Spiritualiteit', de wereldwijde, niet-centraal-georganizeerde spirituele beweging. Vele honderdduizenden uit (vooral) het Westen werden en worden door Cayce's ideeŽn en inzichten geÔnspireerd.

Citaat van Edgar Cayce: 'The conquering of self is truly greater than were one to conquer many worlds'. ('De verovering van het zelf is waarlijk groter dan de verovering van vele werelden.')

 

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: In de VS zijn er twee 'headquarters' van de ARE, een in Houston en een in Virginia Beach. Hier vindt u de tientallen Edgar Cayce centra in de VS. Ook in een hele reeks andere landen, in alle continenten, zijn er Edgar Cayce centra.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Edgar Cayce was, naast een spirituele voorloper, ook een pionier van de ecologische gedachte.

Boeken, DVD's, CD's: Edgar Cayce schreef een aantal boeken en over hem zijn er nog veel meer geschreven. Dit zijn enkele boeken van Cayce zelf. Engelstalige: Soul and Spirit, Reincarnation and Karma, The Psychic Sense, Auras, Atlantis, enz.

Websites: www.edgarcayce.org , www.edgarcaycebooks.org

Video's: Edgar Cayce - Documentary , Edgar Cayce : Legacy of EDGAR CAYCE PART 1 - A.R.E

 

 

 

 

tumblr site counter