Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Eckhart Tolle (1948 - )

   

Eckhart Tolle incarneerde in dit leven  als Ulrich Leonard Tolle op 16 februari 1948 in Lnen (Duitsland). Tot zijn dertiende bleef Ulrich Tolle nog in het - nog grotendeels door de oorlog verwoestte -  Duitsland. Toen verhuisde hij, samen met zijn vader, naar Spanje. Daar kreeg hij vooral thuisonderwijs en las hij ondermeer de boeken van B Yin R (de Duitse mysticus Joseph Anton Schneiderfranken).

Op zijn negentiende vertrok Tolle naar Engeland. Daar gaf hij een aantal jaren les in Duits en Spaans en studeerde hij aan de universiteit van Londen o.a. filosofie, psychologie en literatuur. Op persoonlijk vlak was die periode gevuld met angst en depressie. Op een nacht echter, in 1977, beleeft Tolle een mystieke, bovenbewuste ervaring die hem blijvend en diepgaand verandert. Sindsdien heeft Eckhart Tolle en hoger bewustzijn. Hij veranderde later ook zijn voornaam van Ulrich naar Eckhart.

Geleidelijk aan begonnen meer mensen Tolle te waarderen voor zijn spirituele inzichten en adviezen. Zijn grote bekendheid kwam natuurlijk met de publicatie van zijn eerste boek 'The Power Of Now' ('De kracht van het Nu'). Ook volgden talrijke TV-, radio- en internet-interviews. Tolle gaf/geeft ook regelmatig voordrachten en workshops, zoals bijboorbeeld in Rishikesh, India, een aantal jaren geleden. Veel van zijn voordrachten en interviews zijn op het internet te zien. Tolle hoort nu zeker thuis in de lijst van (westerse) spirituele leraren.

Citaat van Eckhart Tolle: 'Some changes look negative on the surface but you will soon realize that space is being created in your life for something new to emerge. ('Sommige veranderingen lijken op het eerste gezicht negatief, maar al vlug zal je je realiseren dat er juist daardoor in je leven ruimte wordt geschapen voor nieuwe dingen').

 

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Er zijn nu honderden locale groepen en centra in alle continenten waar men samenkomt in het kader van de 'Tolle Teachings'. Men mediteert, leest en bespreekt daar samen. Hier vindt u een uitgebreide lijst van die groepen.

Projecten (humanitaire, ecologische, enz): Een van de centrale thema's binnen de Tolle-benadering is juist het respect voor mens, dier, natuur en aarde. De essentie van de ecologische en humaniteire gedachte dus.

Boeken, DVD's, CD's: Engelstalig: The Power Of Now, A New Earth, Eckhart Tolle's Findhorn Retreat, enz. Nederlandstalig: De kracht van het Nu, Een nieuwe aarde, enz.

Websiteswww.eckharttolle.com , www.eckharttolletv.com

Video's: Eckhart Tolle On HIs Awakening , Finding Your Life's Purpose , The Gift Of Nature

 

 

 

 

tumblr site counter