Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Deepak Chopra (1946-)

   

Deepak Chopra incarneerde op 22 oktober 1946 in New Delhi (India). Zijn vader was reeds arts en hijzelf studeerde af aan het All India Institute of Medical Sciences in Delhi. In 1968 emigreerde hij naar de VS, waar hij nu nog woont. In de VS was Chopra verbonden aan diverse universiteiten, waaronder die van Boston en die van Harvard. Later begon hij een eigen praktijk.

Begin van de jaren 80 leerde hij de TM (Trancendental Meditation) techniek, ontwikkelde zijn interesse in spiritualiteit en specializeerde hij zich in de Ayurveda, de Indiase oude geneeswijze. Hij kwam in contact met Mahesh Yogi (de oprichter van de TM beweging) en was tot in 1994 actief in de TM organisatie.

In 1996 begon hij, samen met neuroloog David Simon, het Chopra Center for Wellbeing. Dat was eerst gevestigd in La Jolla, CaliforniŽ, later verhuisde het naar Carlsbad, CaliforniŽ. Het centrum biedt een programma aan dat evenwicht zoekt op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak. Chopra schrijft boeken, geeft lezingen, cursussen, seminaries, enz. Ook is hij regelmatig te gast op diverse TV- en radiozenders.

Hij brengt de aloude Indiase geestelijke, spirituele en geneeskundige kennis op een hedendaagse manier en maakt die daardoor toegankelijk voor een heel ruim (westers) publiek. Deepak Chopra heeft zo vele tienduizenden in contact gebracht met de oude yogawaarden, meditatie en de uiterst waardevolle Ayurveda.

Citaat van Deepak Chopra:'Happiness for a reason is just another form of misery because the reason can be taken away from us at any time.' ('Geluk om een bepaalde reden is niets meer dan een andere vorm van lijden, want je kunt op elk moment die reden verliezen.').

 

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Het Chopra Center for Wellbeing bevindt zich in Carlsbad, CaliforniŽ.

Boeken: Creating Health, Return of the Rishi, Quantum Healing: Exploring the Frontiers of Mind/Body Medicine, Life After Death: The Burden of Proof,enz. Chopra schreef reeds meer dan 30 boeken. In het Chopra JCenter for Wellbeing zijn er ook heel wat CD's en DVD's verkrijgbaar.

Websites: www.chopra.com

Video's: Deepak Chopra- The 7 Spiritual Laws of Success , Deepak Chopra at TiEcon 2012

 

 

 

tumblr site counter