Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Brian Weiss (1944-)

 

Brian Leslie Weiss incarneerde op 6 november 1944 in New York (VS). In 1970 studeerde hij af als psychiater aan de universiteit van Yale (VS). Later was hij verbonden aan de universiteit van Pittsburg en aan het Mount Sinai Medical Center in Miami. Hij was in alle opzichten een klassiek psychiater en ook bekend om o.a. zijn artikels in dit domein.

In 1980 zou zijn leven, persoonlijk čn professioneel, drastisch veranderen. Toen hij een patiënte, 'Catherine', die last had van angsten en nachtmerries, onder hypnose bracht, begon deze te vertellen over haar vorige leven(s). Gebeurtenissen uit dat verleden lagen kennelijk aan de oorsprong van haar huidige problemen. Weiss, die geen interesse had in reďncarnatie, leven na de dood of spiritualiteit, was eerst heel sceptisch.

Dit scepticisme nam alleen maar toe toen Catherine ook haar leven in een parallelle dimensie, tussen twee levens, begon te vertellen čn ook boodschappen begon door te geven van astrale leraars uit die dimensie. Toen de patiënte een zeer concrete boodschap van zijn eigen overleden vader doorgaf was Brian Weiss uiteindelijk overtuigd. Zo slaat Weiss een nieuwe richting in: professioneel en persoonlijk. Het therapeutische effect van de hypnotische regressies naar de vorige levens van Catherine zijn verbluffend. Weiss zelf gebruikt zijn wetenschappelijke achtergrond om door te dringen in het leven na de dood, reďncarnatie en spiritualiteit.

Brian Weiss is een van die wetenschappers die de (logische) brug maken tussen wetenschap en spiritualiteit. Het zijn beide wegen naar de waarheid. Als ze beide eerlijk worden bewandeld moeten ze elkaar bevestigen - en dat doen ze volgens Weiss.

In zijn boek 'Many Lives, Many Masters' beschrijft hij hoe hij, door de regressies van Catherine spiritualiteit ontdekte. Het boek is een aanrader voor iedereen. Weiss schrijft boeken, maakt CD's over meditatie, leven na de dood, spiritualiteit, reďncarnatie. Hij geeft hierover regelmatig voordrachten en workshops.

Citaat van Brian Weiss: 'Happiness comes from within. It is not dependent on external things or on other people.' ('Geluk komt van binnenuit. Het hangt niet af van uiterlijke zaken of van anderen.')

Boeken/Filmen/DVDs: 'Many Lives, Many Masters', Through Time Into Healing, Only Love Is Real, Message From The Masters, enz. CD's: Regression To Times And Places, Regression Throught The Mirrors Of Time, Spiritual Progress Through Meditation

Websites: www.brianweiss.com

Video's: What Does Past-Life Regression Teach Us About The Afterlife? , Messages From The Masters

 

 

 

 

 

tumblr site counter