Spirituele leraars                              

 

 

 

 

Home

Alfabetische lijst van leraars

Krishnamurti

Sri Aurobindo

Swami Sivananda

Ramana Maharshi

Satya Sai Baba

Babaji

Neem Karoli Baba

Swami Yogananda

Ananda Mayi Ma

Ramakrishna

Links

 

     

 

 

 

 

www.spiritueleleraars.com

 

 

Babaji (?-?)

     

Babaji (ook 'Mahavatar Babaji) werd in het Westen bekend door het zeer bekende boek van Swami Yogananda: 'Autobiography of a Yogi' ('Autobiografie van een yogi'), dat verscheen in 1946 en sindsdien steeds weer herdrukt wordt in tientallen talen. Babaji komt van 'baba' ('vader' in diverse talen) en het Indiase achtervoegsel 'ji' (dat respect uitdrukt). Er zijn nog heel wat personen en wijzen die ook Babaji genoemd worden. Verwarring is dus mogelijk. We hebben het hier wel degelijk over de grote wijze en avatar (ge´ncarneerde Kosmische Intelligentie of zeer hoge Astrale Leraar) die in het boek van Yogananda wordt vermeld.

Wanneer Babaji op deze aarde incarneerde is niet bekend, ook niet of hij deze wereld al terug verlaten heeft. Zeer waarschijnlijk is hij al enige honderden jaren oud en leeft hij ook nog steeds (teruggetrokken in India). Swami Yogananda zelf ontmoette Babaji, die hem de opdracht gaf de spirituele leer van yoga naar het Westen te brengen en zo de spirituele opgang van het Westen mee te helpen op gang te brengen. Ook de guru van Yogananda, Sri Yukteswar, heeft Babaji ontmoet. Dat vertelt hij in zijn boek 'The Holy Science' (De Heilige Wetenschap). Ook diens guru Lahiri Mahasaya ontmoette Babaji diverse keren tussen 1861 en 1935. Dit houdt in dat Babaji al tenminste sinds begin jaren 1800 op deze planeet verblijft.

Ook de Swami's Pranabananda, Keshabananda en Kebalananda, Ram Gopal Muzumdar en Shankari Mata vertellen in 'Autobiografie van een yogi' over hun ontmoetingen met Mahavatar Babaji.

Het doel van avatars (zoals ook de grote astrale leraren dat doen) is de mensheid constant te inspireren op het spirituele pad, individuen te monitoren en te begeleiden en een 'generator' van liefde en mededogen te zijn voor deze aarde en al zijn bewoners.

Babaji (en andere avatars) beschikt over onbegrensde paranormale gaven en mogelijkheden. Zo kan hij (kunnen zij) naar believen materialiseren en de-materialiseren, zijn ze helderziend, telepathisch begaafd, in staat tot bi-locatie, enz.

Ashram(s)/spirituele centra/scholen: Babaji zou verblijven in de buurt van Badrinarayan (plaats in de Himalaya's in het noorden van India).De ashrams en centra van Swami Yogananda en Sri Yukteswar zijn gebaseerd op de leer (Kriya Yoga) van Babaji. Er zijn diverse ashrams en vele tientallen centra over de hele wereld. De organisaties waarbinnen deze werken zijn de Yogoda Satsanga Society en de Self Realization Fellowship.

Boeken, DVD's, CD's: Babaji schreef/schrijft geen boeken. In deze boeken staat informatie over Babaji: 'Autobiografie van een yogi' (door Swami Yogananda) en 'Heilige wetenschap' (door Sri Yukteswar).

Websites: Yogoda Satsanga Society of India

 

 

 

tumblr site counter